Üdvözöljük!


⁣85. születésnapi ajándékként a család, Tarczai Béla fotóművész három lánya, veje, öt unokája és egy dédunokája büszkén indította útjára ezt az internetes oldalt. Azzal a nem titkolt céllal, hogy bemutassák munkásságát, azt a sok energiát amit egész élete során a fotónak, a fotótörténetnek, a helytörténetnek és az utóbbi időben a hadifoglyok igaz történetének megismertetésére fordított.

Ezzel az oldallal egyben méltó emléket akartunk állítani Édesanyánknak is, Tarczai Bélánénak, született Varga Máriának, ( 1925-1999) aki egy életen át méltó társa, sokszor munkatársa és kritikusa volt Édesapánknak, az embernek a művésznek és az írónak. Gyermekkorunkban és később is az ő véget nem érő türelme, munkája, szeretete tette részben lehetővé ennek a nem mindennapi életműnek a létrejöttét.

Itt csokorba kötöttük a fotóművész munkásságát, önéletrajzát, legismertebb fényképeit, publikációit és még sok minden mást. Remélve, hogy sokaknak ad munkájukhoz segítséget, az érdeklődőknek hasznos olvasmányt, vagy az éppen ide tévedteknek sok új ismeretet.

Tarcai Ágnes, Tarcai Annamária, Juhász András, Tarcai Katalin, Held Gábor és felesége, Held Balázs, Held Károly, Juhász Gergely, Cserny Veronika, Cserny Péter, Szebellédi Kriszta


2007. október 11., Anikó